Courgetti met walnoot ‘saus’

Dit gerecht is voor de echte courgette liefhebber!

Courgetti staat bij ons regelmatig op het menu. Niet alleen omdat het snel klaar is, maar ook omdat je op deze manier heel wat groenten binnen krijgt. Onze kindertjes eten dit gerecht graag. Dus dat is ook een mooie bijkomstigheid.

Ik heb dit recept bedacht naar aanleiding van onze verkoop van walnootolie. Want ja, over de salade is heerlijk maar wat kan er verder nog mee? Nou een overheerlijke courgette-walnoot-saus fabriceren!

Dit gerecht kan je vegetarisch of met vlees maken, allebei erg lekker!

Je hebt nodig voor 4 personen:

  • 200 gram biologische spekreepjes of reepjes kip, als je kip gebruikt snij deze dan zo fijn mogelijk (optioneel)
  • 6 courgettes
  • 250 gram cherry tomaatjes of een soort gelijk tomaatje, gehalveerd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook of meer naar smaak, geperst of gesnipperd
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden of alleen basilicum, wat je zelf lekker vind!
  • 8 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel gehakte walnoten (optioneel)
  • geraspte kaas (optioneel)
  • zout en peper naar smaak

 

Zo doe je het:

  • bak het vlees gaar in een klontje roomboter of een olie naar keuze
  • 2 courgettes snij je in vieren en stoom je gaar in ongeveer 10 minuten
  • 4 courgettes gebruik je voor de courgetti (spirelli) en stoom je gaar in ongeveer 5 minuten, even omscheppen tussendoor
  • terwijl je courgetti gaar gestoomd wordt, pureer je de grote stukken courgette met de staafmixer of blender
  • voeg de kruiden toe
  • voeg de walnootolie bij de courgette saus
  • ondertussen is de courgetti klaar, voeg deze bij je vlees en bak heel even mee
  • voeg de Cherry tomaatjes toe
  • je kan er voor kiezen om de courgetti op te dienen met de saus er al door heen geroerd of dat je aan tafel de saus pas toevoegt. Als je de saus pas op het bord toevoegt check dan wel even of de saus nog warm genoeg is. Ik zelf doe de saus zonder walnootolie in een pannetje en doe pas op het laatste moment de olie er door heen. Zo blijft de smaak intact
  • als je geraspte kaas gebruikt, dan strooi je deze er als laatste overheen

Ik serveer meestal nog een groene salade erbij met een lekkere frisse dressing.

Eet smakelijk!

 

*Je kunt altijd meer vlees toevoegen of minderen. Dit recept is best variabel en bij ons thuis is de variatie belangrijk. Soms is de snelheid van het gerecht van belang en een andere keer doe ik wat uitgebreider en bak ik een uitje met knoflook met het vlees mee. Voel je vrij om dit recept als basis te gebruiken en je fantasie er op los te laten!

*Eet je paleo, dan laat je de kaas weg.

Ik post de volgende keer meerdere varianten van dit gerecht zodat je lekker kan spelen met smaken en het eten een feestje blijft.

Bernice

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *